Copyright

(c)open since 2010

Saturday, August 14, 2010

LAICI KANG??!!!



Wahahaha...kalo pi pasar ramadhan bro mesti beli Laici kang, orang ckp kalo minum air ni bole buang panas..waa....stakat ni mmg buang panas pun kalo bro minum hehhe so kalo ada siapa2 yang mo buat air laici kang ni, ada resepi dia...teng teng teng



longan kering
biji selasih
cincau
buah kembang se mamgkuk
kismis (bewarna kuning)
kacang minyak
halwa kundur
teh cina
gula batu

Basuh dan rebuskan longan kering sampai kembang. Bila dah kembang masukkan gula batu secukup manis dan masukkan kismis. Angkat dan sejukkan. Rendamkan buah kembang se-mang kuk (dalam bekas lain), Rendamkan biji selasih dalam air sejuk (dalam bekas lain),
Rendamkan teh cina (dalam air panas), Bila semuanya dah kembang bolehlah masukkan ke dalam air longan tadi dan untuk teh cina tapiskan dulu. Pas tu masukkan cincau. Lepas tu simpan kat dalam peti ais. Bila nak minum baru diletakkan kacang ..... hehehehehe


p/s: esok mcm mo pi beli lg air lai ci kang hehehe

No comments: