Copyright

(c)open since 2010

Thursday, October 21, 2010

SUKA DUKA DI UMS 2010, Buh BYE UMS

Tanpa Bro sedari..besok da bro nak balik TENOM, my cute little town.. haha n ini bermakna Bro takkan ada kat UMS selepas Sabtu ni (23.11.2010) dan menghabiskan masa kat Umah la, sebab tesis @ PSMP bro da pun dijilidkan dan dihantar kepada pensyarah..means da bole balik rumah. Bro akan bercuti dalam 2 bulan lebih sebelum masuk balik UMS pada tahun 2011 utk menjalani SEMESTER TERAKHIR (yahoooo).. so utk Post kali ini, Just bro nak tunjuk gambar2 Bro sepanjang tahun 2010 (and ada jugak gambar tahun lalu) sebagai kenangan menghabiskan SEMESTER 7 di UMS.. layan..

(Ni ambil time balik ke UMS utk perjumpaan LM semasa menjalani Latihan mengajar)


(ni plak,lepas selesai menjalani Latihan mengajar selama 3 bulan, balik ke UMS utk siapkn Tesis)

(Dgn senior2 yg Bro HORMAT..masa MADIK)


(Team Salarom, program ke Nabawan..best gila)

(Masa Family day, lepak d pantai..best gila)

(ni plak time malam penghargaan pgrm kat Salarom, nyanyi dgn junior, Toy..haha tgh gelak sebab salah lirik)

(malam pendidikan, utk menerima Anugerah Dekan)

(kerja lapangan utk Lembangan Saliran,buat temu bual)

(semasa jd FASI kem skor A, UPSR..with juniors n fren)

(Family day kat mimpian jadi..dgn junior2)

Well..ada juga gambar yg bukan tahun 2010..just bro nak tunjuk jugak.. Kepada junior2 bro, selamat menjalani FINAL exam(kami xda Final exam sem ni hehehe), All da BEst..
Kepada Kwn2 aku, HT 17 Pendidikan dengan Sains Sosial (tahun 4), selamat bercuti
KITA JUMPA SEM DEPAN kat UMS!!!! Love u ALL..

-Roger and Out-





Tuesday, October 19, 2010

KEKKAISHI: Teman Bro time penantian pengesahan PSMP

Kekkaishi? apa tu? haha actually ni la manga yg bro baca sejak minggu lepas..begini cerita dia, minggu lalu kan PSMP/tesis bro masih belum disahkan lg oleh Penyelia Bro..so utk menghabiskan masa yang lama(penantian la konon) bro pun baca la manga ni..sebenarmya bro ada baca jugak manga ni d majalah KREKO, tapi bila start masuk Universiti da lama bro kasi tinggal.. so Bro pn baca balik la.. baca dari Chapter 1, chapter yg permulaan...... sampai sekarang ni Bro sambung baca...


(Ni ar manga kekkaishi tu, ada jugak anime dia tp xdpt cari ar)

Sampai sekarang bro masih sambung baca.. sekarang da masuk Chapter 273: Karasumori.. hehe dan akan berlanjutan lagi sebab da banyak bro terlepas.. Manga ni stop kat chapter 325: Infiltration dan akan bersambung lagi kot..huhuhu wait and see ja la..


(d Lebri UMS..bkn wat kerja pon..tgh baca Manga ni la beb)

Remember my facebook Profile pic kat atas tu??hahaha tu la kerja Bro ..baca Manga sementara menunggu Pengesahan PSMP bro.. sekarang Tesis Bro dah di sahkan(yeah yeah) so da bole balik Tenom..tapi tadi pagi bro baru pi print and Jilidkan..so besok baru dapat tgk hasilnya..jadi tunggu utk post besok..Bro kasi tunjuk PSMP Bro yang dah siap..hehehe
-OuT-

p/s: oh ya, kalo nak baca manga ni link dia ar..sinila tmpt Bro baca Manga..semua ada d sini:

Manga Reader

"Winning Days" lyrics- The Vines

"Winning Days"
The winning days are gone,
Because I know just where I'm seeing,
Was given eyes I know,
I can hear
Cause underneath there's gold
I need to get around to find it
And when I want to go
I can dream
I've been trying
all my time
I'm just seeing it rise
Cause it could be the land that's over me
So I just wanna let it breathe
The winning days are gone
Because I Know just where i'm seeing
was given eyes I know
I can hear
Cause underneath there's gold
I need to get around to find it
And when I want to go
I can dream
I've been trying
All my time
I'm just seeing it rise
Cause it could be the land that's over me
So I just wanna let it Breathe for now
Get up and go outside
It can help your mind too
Get up don't hide away
Cause I know where there's gold
(Get up and go outside)
I didn't know when I was flying
(It can help your mind too)
I'm sinking like a stone
(Get up don't hide away)
I can dream
I've been trying...
p/s: layan lirik lagu..Bro kinda attach to this song lately

Friday, October 8, 2010

MISI MUSTAHIL 5: ODEC UMS

Hehehe..nama ja gah, sebenarnya just morning walk ja la beb..haha ronda2 UMS waktu pagi dgn kwn2 Bro, Aliv and Stearly..hehe okai..Bro rasa just let the picture tell the story..Jom Layan.....
ScroLL bwh..jom

(Suasana Awal pagi....gelap jugak ar..dalam 5.30 am)

(Itu dia..muka poyo bro baru bngun tido)


(ikut jalan belakang..lalu dpn Cansellori)


(jalan punya jalan..hahaha signboard belok pi ODEC)



(nampak laut!! semangat da ni mo pi tgk laut haha)


(lalu dpn akuarium dan muzium marin..snap gmbr kejap)


(itu dia....sebab misi mustahil 5 arini dilaksanakan)


(Jeti UMS..kat ujung ada org tgh memancing)

(da terang da..Bro ambik gmbr kejap..cameraman aliv)

(sebab knpa kitaorg wat misi mustahil 5: release tension..tgk laut)


(jiwang..haha thanks aliv and ster sbb join misi mustahil 5)


(hahahah...tiga sekawan)

(bukan kitaorg ja..abg asli jati pun jugak ba dtg utk ilangkan tension)


(jom pulang................)


(last snap...hahahah)


hahaha..pastu kami pun balik...THE END hahaha
-OuT-

Thursday, October 7, 2010

Fun With my Nokia x3 camera: Lokasi Library UMS

sementara menunggu kwn-kwn bro di library..bro decided utk ambik gambar guna nokia x3 bro(xla secanggih cm camera nikon mahal korang tu...)..haha.. so snap sana n snap situ... area dekat bro lepak di lebri..haha jom scroll bawah tgk gambar yg diedit menggunakan photoscape... jeng jeng jeng..(GAMBAR DI BAWAH MMG GAMBAR YG TIDAK PROFESSIONAL..SEBAB BRO YG AMBIL..HAHA)...dah namanya pun ambil sebab bosan menunggu kan..so what??haha


(tangga dekat rak 76)

(adoi ada buku jatuh ar..sapa la punya kerja nih)

(gambar yg diambik dr atas...kakak kat bwh tu xsedar)


(tangga nak naik area buku2 sains)



(xtau nk cakap apa..tgk ja la)

haha..camtu la beb, kalo org da xda kerja sbb menunggu kwn2 yg LAMBAT hahaha, main2 jak ar..oh ya, lg satu bro bukan jurugambar pro so jgn komen ar kalo buruk(mmg buruk pn) haha..
post untuk pagi..done!
-OuT-


Wednesday, October 6, 2010

KERJA, KERJA , KERJA

Salam n aloo semua, baru arini bro ada masa mau UPDATE blog bro nih..huhu bz sepanjang masa dengan projek kami dengan madam Rosy..ok, jangan ingat Bro tahun 4 di UMS kitaorg relax meh??no beb, kitaorg bz la..bz buat tesis walaupun kitaorg takda kuliah and assignment.. hehe..ok gambar tadi diambik secara live di Library UMS, bro n kwn2 bro wat kerja d sana.. sebab apa??AIRCOND haha.. ok apa yg kitaorg wat??


(buat/edit Thesis PSMP..adoii)

(emma and aliv..edit PSMP)


(Dewi and Ster..buat kerja masing2..$$$)


(bro??apalagi? update blog bro ar..nda la..buat PSMP juga ba)

ala...update blog sekejap ja..skrg pn bro tgh wat kerja sampingan(hehe dapat $$$), so ada la kena menaip sikit2...hehehe, k ar... tu ja report utk arini..mo buat kerja ni..madam marah uda hehehe