Copyright

(c)open since 2010

Friday, January 21, 2011

Belakang Wisma Merdeka KK ada apa??

Belakang Wisma merdeka KK ada apa ar??? hehe mestilaa LAUT... hehe arini bro pi dgn kawan.. lepas beli TAKOYAKI(kalo x tau google ah), bro n kawan pi duduk sana smbil makan takoyaki
hehehe..ok ar..biasa la..siapa pn yg pandang laut mesti jiwang la kan???haha so bro pn SNAP la bbrp pic pemandangan..

(AMARAN: GAMBAR DIAMBIL OLEH CAMERAMAN YG MAIN BANTAI JAK)

kira time ni panas juga ar..jam brp tu ah??bro pn da lupa..hehehe makan Takoyaki punya pasal la nih hehe


kalo tgk gambar d atas kompom nampak cm kena edit kan..haha usaha edit gmbr yg x menjadi hohoho.... ni laluan sepanjang tepi laut tu la..ada tmpt duduk kat sana kan.. bro n kwn duduk kat kerusi laa smbil makan Takoyaki hahaha

Aisehmen....sapa juga nda lega hati kalo tgk laut kan..hahahahah another snap from my hpone..

macam mau terjun ja kan ...haha..kalo pndai berenang..hehehe tp ok laa... tenang hati sekejap...

ehh .. dr tadi kalo korang perasan bro balik2 cakap pasal takoyaki..so mana takoyaki nya??
hahahaha x sempat nak snap..da abis makan lo..hahahahahaha bila abis bru ingat mo snap... tak pa tak pa..len kali ada entry special pasal takoyaki ar..

roger n Out!!!

Wednesday, January 19, 2011

Peristiwa LELONG kuliah Pengelolaan KOKUM

Lelong???hah?? apa da jadi?apasal kuliah ada Lelong2 pula nih???? mau tau?? ahahah jom baca ni entry arini:

4.00 pm: Ramai pelajar da masuk..tapi masih menunggu kehadiran pensyarah yg agak2 lambat masuk hehehe..so Bro pn SNAP SNAP la sekejap ..jom kita tgk gelagat student2 SPPS tahun 4 menunggu pensyarah datang..tapi yg BRO ble janji..mmg bising abis..sebab masing2 bercerita kann hahaha..okai..scroLL bawah!!


gambar atas Bro ambil satu line tempat duduk bro..haha tgk kwn bro.. C Yan nama dia..sampai bgitu skali ba menunggu pensyarah hahaha....


yang ni pandangan depan bro..masing masing buat kerja sendiri@ bercerita sakan dgn kawan2..haha mmg meriah abis laa... best baaa

okai..pastu pensyarah pun datang.. dia start kuliah dgn bgtau dia x berapa berpuas hati dengan kumpulan yang tlh dibentuk minggu lalu..dia cakap tak bersifat 1 MALAYSIA..hahaha so dia pn bubarkan kumpulan yg ada n dia nak masukkan setiap etnik kaum dalam satu group..

so proses yg dijalankan adalah dgn MELELONG Student dr setiap etnik..hahahahah..tgk gambar2 di bawah.. satu2 etnik cm melayu,cina,india,...kemudian lelaki..pompuan...hahahaha mmg riuh rendah la time tu..masing2 sibuk mancari ahli kumpulan masing2 kan hahaha.. Bro sempat SNAP gambar peristiwa LELONG kaum2 hawa sblum di masukkan ke kumpulan masing2 hahahahaha...tgkl bawah:

(LELONG...LELONG.. " haa kamu..yg atas tu melayu ka indon??'" hahahaha)

apa-apa pn memang meriah time tu....yg tak kenal masing2 kenal sbb nak masuk satu Kump yg berbilang bangsa..hahaa paling best kuliah setengah jam jak pastu hahahahahaha
tahniah..tahniah...

roger n out

CAFE NOVICE SPPS

Salam.....hehehe Sem baru kat UMS da lama buka tapi sekarang baru Bro ada kesempatan untuk UPDATE blog bro..dan untuk sem ni Bro mulakan entry baru dengan memperkenalkan NOVICE CAFE SPPS(Sekolah Pendidikan dan Pembangunan Sosial) hehehe.. ni la tmpt student pendidikan membeli makanan dan minuman kalo diaorg lapar....

Cafe ni la tempat bro n da geng lepak kalo kitaorg pi SPPS nih..haha best.. sebab bro n da geng dulu pn bertugas jaga cafe..sekarang da bersara dah..ada da pengurusan yang baru.. sekarang cafe da makin maju..hehe tahniah ar BeLL nad da geng...

Jom tgk pic yang sempat Bro SNAP:scroll bawah....

(hari Isnin, No PLASTIC DAY..save the earth guys...)

(Makanan-makanan ringan dan minuman tin yang dijual di sini)


(kuih muih dan nasi campur..paling best nasi lemak dia n ayam mayonis)


(ni ar penjaga cafe yg bertugas... cari dia kat FB.. pari pari kertas nickname dia hahahaha)

hehehe...begitu la cerita pasal cafe... so kalo anda berhampiran dengan SPPS atau kat UMS, berkunjunglaa kat Cafe Novis ni...jom makan...hahaha

-roger n out-