Copyright

(c)open since 2010

Friday, March 18, 2011

Assignment@Library UMS

Di manakah Bro berada sekarang??? ada buku?? nota?? pen?? wahh??study meh?? rajin juga ko Bro?? hahahhaha well..well..well....

actually plan Bro arini mo main bola tampar dengan my juniors.. but i have to cancel it sebab membuat assignment yg bru teringat mau dibuat (assignment penilaian Bab 5 + some work to do) and plan supaya hari sabtu and ahad ni Bro ada masa free la utk rehat..hahaha To Idruz@bobby sori ar bro nda dapat join korang..sebab bro jugak yg mengajak tadi kan..heee sori2....


So..d manakah bro berada?? hehehe tgk la ba gambar..dapat clue?? kalo Budak2 UMS mo blaja (atau tidur) d mana?? tempat yang paling sejuk macam kutub selatan d UMS ni d mana?? hehehe of course kalo tanya budak2 UMS kompom diaorg akan cakap LIBRARY UMS..hehehehe
Gambar atas, Laptop bro ar.. pasni mo menaip (atau on9) hahaha
Heee....brgambar sebelum mulakan kerja (n online jugak wahaha)......tapi rasanya online jak byk dr kerja..haha actually bro bukan sorang2 d lebri ni...ada kawan jugak.. Stearly and Dewi..mo ambil gambar diaorg tadi tapi serius betul diaorg wat kerja so xmo ganggu laa... haha oh ya.. di library UMS tapi bahagian mana??

Semestinya bro lepak d Kubu kami..hahaha di area sini la tmpt kami berkubu cm semalam. dari pagi sampailaa ke malam membuat kerja. d manakah kubu tu?? of coz bukan area pendidikan... hehehe next time Bro bagitau arr...

Roger n Out!

Thursday, March 17, 2011

My Bad Boy, my Motor hahaha

Sejak awal sem di UMS ni jarang bro balik rumah... selain my family and my Cat..benda yg bro rindu ialah my Motor....hahaha My 'Bad Boy'..model pa? tgk la sendiri.. Bro tau ba naik motor, jangan cakap bro nda tau.. hahaha Apasal x bawa pi UMS?? ada la sebab2 yang tertentu... hahahaha kang kuar malam n jalan2 ja kerja kalo ada motor... hahahaha

Bro guna my bad boy nih time Latihan Mengajar (LM) taun lepas..senang mo berulang alik dari sekolah dan rumah (actually bukan jauh pun..hahaha)..so petang2 senang la bro pi sekolah n kalo ada meeting sekolah bro ada la juga pengangkutan pulang.. paling berjasa my bad boy ni time Bro LM ialah Bro slalu guna ni motor pi pekan utk beli barang untuk buat BBM, fotostat lembaran kerja n guna utk antar kakak p kerja..hehehehe

and kalo petang2 tu kalo bro tak tido atau x main game...bro keluar la petang2 ronda2...pi rumah saudara....mo rasa angin petang hahahaha....ok laaa tuh kan...mo jimat minyak

Pengalaman paling gila dgn my bad boy ni bila lepas bro antar kakak pi kerja, tiba2 pancit tayar..adoiii awal pagi lagi tu, dalam jam 6.30 pagi..terpaksa la tolak motor tu dr tempat kakak kerja pi pekan Tenom (jarak mo 3 KM juga laa) pastu tpaksa menunggu lagi d bengkel sebab blom buka...hahahha adoii....

anyway, nda sabar mo balik tenom mo naik my bad boy nih...hahahahahha last naik motor time naik motor kawan nagientini, coursemate bro. Dia minta tolong temankan dia..pastu Bro yg bawa motor..sapa juga nda mo lepaskan peluang hahahahaha

okai..tu ja la utk post kali ni..
Roger n Out

Wednesday, March 16, 2011

Tuesday, March 15, 2011

My Askar@Anak-anak Buah

Post kedua arini..hahaha sebab da lama da nda UPDATE ni blog.. okay la..ni la Askar-askar bro.. haha nda ba..my anak2 buah..yeah2..stakat ni ada 3 orang..dan yang lain-lain akan mendatang huahuahua.... hehehe jom tgk....

Anak buah pertama bro adalah Mak enon di gambar atas tu hehehe..Nama dia Fatin Najiha. dia panggil bro dgn panggilan "PAK SU". ni la mak enon yg bro slalu bergaduh kalo dia dtg rumah..haha bergaduh berebut Remote n mau tgk TV saluran apa..hahahaha tp dia slalu pijak belakang bro(kira cm mengurut la) guna kaki dia.. ni mak enon ni kalau suru dia buat kerja ka, ambil barang la... mesti muncung mcm muncung tikus kwang3... sekarang dia kat Perak dgn ibu dia, merangkap kakak bro yg no tiga..
Yeah akhirnya ada jg anak buah lelaki merangkap geng nanti bila dia da besar hahahaha... ni pn anak kakak bro yang no tiga. Nama dia Fiq Ikram. Diaorg family bro panggil dia Ikram..tp bro ja panggil dia FIq..kelainan ba..hahaha ok, Fiq? cepat2 la ko besar ar..Ada juga kawan Pak Su nanti jalan2..hehehehe
pastu muncul la lagi sorang anak buah lelaki kedua..kali ni dr Kakak bro yg sulung..yeah yeah... Lahir tahun yang sama dgn Fiq kat atas tu. Nama dia : Muhammad Rezaiyril Hakimi.. hehehe panggil jak dia Kimi.. my anak buah yang satu ni mmg kuat nangis..kuat sekuat2nya..mmg ikut ibu dia dulu ar sebab ibu dia dulu time kecik mak bro ckp mmg kuat nangis... hehehehehe c Gebu ibu dia panggil...hehehe Kimi ni tinggal dengan Ibu dia kat Johor....

tu la askar-askar bro nanti..nda sabar tunggu diaorg datang Sabah atau Bro pi melawat diaorg nanti..hehehe cepat2 la korang besar..ada geng2 Pak Su korang ni.. kwang kwang kwang.. Untuk kakak-kakak ku yg no 2 n no 4..kawin la kamu dua dgn kadar segera hahahahahaha
Roger n Out.......

Jemputan Tahun Baru Cina@rumah EVA NABELLA TAN

Assalam semua..hehe sebenarnya da lama da bro mo publish ni post tp terlupaaa hahaha... post kali ni pasal trip Bro and geng ke rumah salah sorang coursemate bro sempena Tahun Baru Cina bulan Februari lalu..Atas jemputan Miss Eva Tan, hehe dia tlh jemput kitaorg ke rumah dia .di mana? sana Ranauuuuuuuuuuu.... kwang3..

Ok, so Bro and the gang pn dtg dgn 2 Van! haha..kitaorg bergerak pagi dari UMS ke Ranau.... pastu?? ala tgk jak la gambar kat bawah tuh..jeng..jeng..jeng

(yang pakai Cheongsam tu la Miss Eva..hehehehe)

(Happi la dioarg dapat angpow..)

(Acara kemuncak...Tarian Singa datang!!)

Memang best time tu..banyak makanan n kitaorg memang kenyang gila. Lepas beraya kat rumah Eva, kitaorg pun pi Mandi kat Poring..tapi hujan la time tu..adoiii.... hahahaha Pas selesai..Balik UMS..Tamat...

P/s: Tq 4 EVA and keluarga sebab menjemput HT17 ke rumah untuk beraya..tq so muchhhh.. ajak l,agi len kali walaupun kita dah abis da kat UMS ni..pasti kami datang..

Thursday, March 3, 2011

TUMBLR.COM

Second post of the day: TUMBLR
Well...kalau "Kotak Fikiran Aku Beb" nih blog bro yg menceritakan tentang aktiviti bro di UMS nih, ada satu lagu blog bro buat iaitu blog kat TUMBLR.COM. Mungkin ada yg da tau pasal ni tapi bro tau pasal TUMBLR ni dr kawan bro awal tahun ni..

TUMBLR ni (bagi bro) khusus utk bro share gambar n quotes. Menariknya mengenai TUMBLR ni adalah ada banyak gambar2, quote, muzik yang menarik n COOL yang diSHARE kan bersama2, maksudnya di sini Bro bole 'reblog' semula gambar yg bro nmpak/suka kat TUMBLR org lain ke Blog TUMBLR bro..

ni ar TUMBLR...log in kat sini...

Ni ar TUMBLR bro..nama dia THE M.I.N.D B[]X hahahaha...... so jangan lupa melawat ar...

roger n out
p/s: adoiii midterm arini sempat lg aku on9 hahahahahahah

Jual Kacang :)

Assalamualaikum semua..
hehehe baru Bro ada peluang 'mendarat' di Blog bro nih.. Okay, SELAMAT DATANG BULAN MAC!! hahaha so utk post di bulan baru ni bro nk bgtau ar sempena sem terakhir (tahun terakhir) di UMS ni me and my fren gila2 buat perniagaan jual kacang. Hehehe ala, kacang yg ada tepung tu ba.. hoho saja ja di samping menambahkan pendapatan sampingan... so jom Scroll bawah:


Gambar atas: Bro tgh goreng kacang..hehehe actually kacang kat tepung tu kawan Bro (ex roomate bro) yg buat.. dia pnah buat kacang tu time kami dua tinggal sama satu bilik (skrg tahun 4 kitaorg da pindah lain-lain bilik)..haha

Gambar kejap semasa menggoreng..haha dua kat belakang tu tumpang jak..haha nope, actually bro n fren take turn goreng kacang tu...banyak gila...kawan bro yg kacau tepung tu sebelah kiri Bro ar..nama dia Yunus(popular ko geng) hahaha..seblah knan bro tu namanya Stearly, pakar memilih kacang..hahahaha


So, cmni la bentuk kacang yg di goreng tu , sodap gila... kitaorg jual 1 pek RM 1.00, murah jaa... kitaorg jual time dalam kelas, antar kat Cafe cikgu kat SPPS, jual dgn kwn2..hehehe kpd kwn2 yg beli tu, thanks 4 da support ar.....

Roger n Out