Copyright

(c)open since 2010

Wednesday, April 20, 2011

Memori Latihan Mengajar datang balik

Assalam..da lama Bro tak UPDATE Blog nih..huhu so sebelum bro kuar arini atas URUSAN SERI PADUKA BAGINDA, Bro mo post ar Edisi khas kenangan semasa Latihan Mengajar dulu. Waa dekat 8 bulan da semenjak Bro menyelesaikan Latihan Mengajar kat SMK Tenom, Sabah. Sekarang pun da masuk Sem terakhir da Bro kat UMS, dan Insyaallah pasni akan menempuhi REALITI sebenar sebagai seorang insan yang bergelar GURU..chewah ko bro..ayat tu ba kwang kwang kwang

Ok, td time lps belajar/menelaah di waktu pagi (tipuuuuu wh, dia main CITYVILLE kat FB weh hahaha) Bro buka la album latihan mengajar kat FB tu..cek pun cek, terkenang memori suka dua time Latihan mengajar.. Jom scroLL gambar kat bawah jom..

hahahaha gambar atas nih..time rehat ni, main carrom dgn cikgu2 lain..yang mahal sana Penolong kanan , Cikgu Alias pn ada juga main time tu hahaha sporting abis la cikgu alias, paling suka dgn cikgu2 kat SMK Tenom, memang banyak membantu aku sepanjang proses latihan mengajar dgn pandangan, nasihat dan pedoman utk menjadi seorang guru. :)

Ha..gambar yang ni pulak dengan Kelas 4 Sastera (sekarang dah ting 5 da dioarg ni), bro mengajar Sejarah dgn kelas nih.. waaa...ni kelas memang bro gelar ROck n RoLL!! hahaha pelajar2nya memang sporting habis. Yang mengharukan, hari terakhir Bro mengajar kat sana kan, time kelas diaorg menyanyi lagi n bagi hadiah.. kelas ni juga yg paling sporting bila ada pensyarah Bro datang untuk menilai Bro..hahaha best la dioarng nih.. Hope korang akan berjaya dalam SPM x lama lagi.
Heeeeeeee..ni plak dengan kelas tingkatan 1 Gemilang (sekarang dan tingkatan 2). Bro ajar Geografi dengan kelas ni.. Diaorng ni memanggggggggg la KIUT hahaha. Bro slalu juga ketawa dengan gelagat nakal diaorng ni..pandai2 budak dalam kelas nih. Sekarang pn masih ingat dgn Bro, kalo diaorg nmpk bro on9 d FB..adala yg pi menegur hehehe... miss them so much.. :)

selain dua kelas di atas, ada juga kelas 4 sains, 1 bestari dan 1 cekal bro ajar. Sejarah n geografi jak la, sebab memang major n minor bro.,.xdapat cari gambar ba..nda tau di mana da bro letak gambar2 bro..
Akhir sekali sebelum menamatkan entry ni, Latihan Mengajar......mmg la beri pengalaman yang tidak terkira.. thanks to Cikgu Timothy dan Cikgu Melda (guru pembimbing bro) atas tunjuk ajar dan panduan yang berguna, Terima kasih kepada Pengetua dan Cikgu Alias atas segala kemudahan dan bimbingan semasa berada d SMK Tenom, Cikgu2 kat SMK Tenom, mmg Warga pendidik yang tidak jemu2 mengajar dan mereka memang happening dalam bilik guru. Student2 SMK Tenom, yang sememangnya menghormati guru dan keep it up!

Me as a TEACHER from now on. Gambate MR. Hasrol! hehehe

okai, da nak bersiap da ni mau kluar dr bilik n ada urusan ptg,
thanks 4 viewing my blog, jangan lupa komen n follow ar..

Mr.Hasrol Roger n Out!

No comments: