Copyright

(c)open since 2010

Friday, April 22, 2011

Riadah Petang Enchek HasroL

Riadah petang.. Istilah yang tidak sinonim dengan Bro la..hahaha tapi semenjak dua menjak nih Bro Rajin plak turun padang untuk beriadah. Haha mesti penangan stress blajar utk Final ataupun Arahan Misi Mustahil #16: Jogging. Tapi ok apa kan beriadah di waktu petang daripada tidur hehehe.

Ok, selalunya aktiviti riadah yg bro biasa buat jogging atau walking. Starting point bermula di laluan tepi masjid dekat Bangunan UMTP pastu jogging ke arah tangga menuruni ke taman yang terletak diantara Sekolah Sains Makanan dan Pemakanan dan Sekolah Perhutanan Tropika Antarabangsa, pastu bergerak ke arah kompleks Sukan UMS..jeng jeng jeng ..cm tu la aturcata dia hahaha..

Tapi harini ni jadual nya berbeza sebab junior bro : Idruz call n bawak main Bola tampar. Bola tampar tu bro yang simpan. Kami semua collect2 duit beli Bola utk main time free. So bro pn Ok jugaklaa... Scroll Bawah kejap ehehehehe

Ni la bola tampar tu...ok jugak la main dengan ni bola.. puas daripada bola yg kami beli first tuh.. tu bola mmg haram jadah..main x sampai 2@3 hari da rosak. Hahahaha yg bola baru ni ok sikit. Sambung cerita.. kami pun turun laa.. C idruz ni cakap ramai yg turun, last kami 5 orang ja yg turun. Bro, Idruz, Sobri, Perman n Syah.. laa x cukup kuota laa. Tapi trus dengan semangat kesukanan kitaorg main jak la..ala-ala bola tampar pantai (2 org main)..hahaha pastu tu dekat jam 5.30 diaorg ajak balik..tapi Bro ckp Bro mo pi sambung jogging kejap... scroll gambar bawah tuh :)

Tgk laluan gambar atas tu..hahah time bro jogging kan, takda org..apa lagi jogging sampai pijak daun2 kering tu wakakakaka jogging kali ni laluan dia berbeza daripada laluan yg bro bgtau kat atas tu.. kami main bola tampar kat gelanggang depan Pusat Rawatan Warga UMS, So bermula dari sana bro jogging, turun ke arah Bangunan Suksis, belok kiri and jogging sampai stadium Hoki UMS (sila ikut imaginasi masing2 arr wahahaha).. pastu dari sana, singgah dekat taman yg ada alat senaman warna hijau(tak tau la apa nama dia Beb)..pastu walking round 2 kali trek dalam stadium UMS...hehehe (percaya atau tidak terpulang arrr )

penat2 tuh..naik bukit kecil dekat stadium..lepak kat tepi jalan n SNAP gambar atas tuh guna handphone X3 Bro..hahaha best jugak lepak sana beb..jiwanggggggg wahaha, ok..pastu berjalan kaki pulang ke bilik (ingat naik bas??hahaha)

The ENd

No comments: