Copyright

(c)open since 2010

Tuesday, December 13, 2011

Dracula Raven Orchid


wow.. dari nama kita sebut pn macam menakutkan.. haha sebenarnya nama ni nama sejenis bunga orkid yg mana bro gelar " DARK BEAUTY". Cantik betul ni bunga. Bro terjumpa dgn nama ni bila bro melayari gambar2 di TUMBLR bro. Sekali tengok ,huhuhu smart sbb warna bunga ni warna Hitam (bro kn suka warna hitam). jom Scroll bawah tgk cmna rupa dia :
(sumber imej: Myfotolog)

Smart kan beb... warna hitam tu... actually bunga ni ditunjukkan kepada awam semasa Expo Orkid Pasifik. Orang yang bertanggungjawab memperkenalkan bunga ni adalah John Leathers, ahli kelab Orkid San Francisco. Semasa dia bawa bunga ni ke Expo tu, bunga ni baru saja berkembang bbrp bulan sebelum expo ni berlangsung.

Sumber Imej; Dracula on Flickr)
Sebenarnya nama Dracula Raven Orchid ni belum Official lagi. Bunga ni merupakan kacukan daripada bunga "dracula roezlii' dan 'dracula vampira' yang berasal dari Hutan kabus Andean di Amerika Selatan.

Bunga ni amat susah untuk di 'pelihara' kerana bunga ni hanya hidup dalam suhu, kelembapan, dan kabus yg tertentu sahaja seperti yang berada di Hutan kabus Andean.

Roger n Out


2 comments: