Copyright

(c)open since 2010

Sunday, November 18, 2012

Well..here I am!

Assalamualaikum.. perghh lama tak masuk Blog Bro nih..haha bersawang-sawang uda.. hehehe bz ba.. takda masa mau update blog..OK, this is first post selepas da bekerja.. well kalau ada baca post ni dlu:


time tulis post diatas tu bro berdebar2 sebab tak tau dapat sekolah mana.. jeng jeng jeng.. bulan Julai 2012 lalu Bro da dipostingkan ke PAPAR... dan sekolah bro posting ialah:



SMKA TUN DATU MUSTAPHA,PAPAR

Yupp... memang cabaran. Biasanya guru baru cm Bro ni dipostingkan di Sekolah Harian Biasa cm kawan kawan lain tapi Nama Bro dimasukkan dalam Sektor Pendidikan Islam(SPI) dan dipostingkan di sini. Yupp bkn setakat USTAZ dan USTAZAH ja yg mengajar sini. Guru Matapelajaran lain cam Bro pn bole mengajar. Di sini Bro mengajar Sejarah dan Georgafi :) 

Scroll bawah sikit utk tgk gmbr sekolah ni :



(Gambar hadapan sekolah)

(Sekolah ni dekat dgn landasan kereta api.. jadi bole nampak tiap2 benda ni lalu) 

 (apasal ada benda yg kaut pasir tu ada sana? haha)

(Perghh...ni aku yg ambil gambar, tiga yg diatas tu pro yg ambil haha)


Bro bersama-sama dengan 6 lagi guru baru dipostingkan di sini. Ada cikgu Adul Rahman dr Pahang, Cikgu Khairiah dr Perak, Cikgu Wan dr Perak, Cikgu Khadijah dr sabah, Cikgu Zofira dan yg mengejutkan, Bro posting sama-sama dgn kawan di HT17! maksudnya coursemate yg belajar sama2 4 tahun tu kat UMS haha sapa lagi kalau Cikgu Hidayah..hahaha..

diantara gambar spjg bro di sana :) scroll bawah skittt

(Arabian Night..bersama2 dgn student utk Malam Asrama..ya habibi haha)

(kalau larat waktu petang tu main Badminton dgn cikgu2 lain)

(ni masa sambutan Hari Guru peringkat sekolah..tema kitaorg Back to school. pakai baju uniform sekolah haha)


(jaga budak2 asrama..haha kan aku Guru Asrama..)

Well.. here i am. Kinarut@Papar. Sini la Bro bertapak. Bekerja. My journey has begun.
Wish me luck!
Sign out for today, until the next post ya.

No comments: